Skip to main content
  • Altijd snel ter plaatse
  • Speciaal voor spoedklussen
  • Deskundig en 24/7 bereikbaar
  • Altijd snel ter plaatse
  • Speciaal voor spoedklussen
  • Deskundig en 24/7 bereikbaar

Een vloerverwarming kan uw wooncomfort aanzienlijk verhogen door een heerlijke gelijkmatige warmte in uw woning te verspreiden. Het wooncomfort wordt echter snel minder bij lekkageproblemen aan uw vloerverwarming. Dit soort problemen kunnen veel schade veroorzaken. Een lekkage aan de vloerverwarming is op verschillende manieren te herkennen. Een vloerverwarming kunt u zien als een horizontale verwarmingen heeft leidingen die kunnen gaan lekken. Het vervelende hieraan is dat u dit meestal niet snel in de gaten heeft omdat u de leidingen niet kunt zien.

Hoe lekkage aan een vloerverwarming te herkennen is

Het herkennen van een lekkage aan uw vloerverwarming is vrij eenvoudig. In de meeste gevallen herkent u dit probleem als het eigenlijk al te laat is. De meest eenvoudige manier om dit probleem te herkennen, is wanneer de CV ketel een drukverlies aangeeft en met het bijvullen het probleem niet wordt opgelost. In andere gevallen kunt u een lekkage aan de vloerverwarming herkennen aan de schade die hierdoor veroorzaakt is. Denk hierbij aan het verkleuren van voegen of de watervlekken die op de muur ontstaan door het vocht optrekt. U kunt het beste direct na constatering van deze problemen contact opnemen met Loodgieter Direct.

Oorzaken en gevolgen van een lekkende vloerverwarming

​Er zijn diverse factoren die een lekkende vloerverwarming kunnen veroorzaken. Het loslaten van een koppeling is een veel voorkomende oorzaak. Dit wordt vaak veroorzaakt door een fout of onzorgvuldig werk bij de plaatsing. Ook het per ongeluk (en ongemerkt) doorboren van een leiding kan een oorzaak zijn of een te snelle ingebruikname van de installatie. De gevolgen van een lekkende vloerverwarming kunnen groot zijn. Naast de materiële schade kan deze lekkage ook gevolgen hebben voor het leefklimaat.

Lekkage vloerverwarming opsporen

Loodgieter Direct kan een lekkage snel ontdekken, zonder de hele vloer direct open te breken. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een warmtebeeldcamera. Deze methode wordt ook wel infrarood techniek genoemd. Een andere optie is om traceergas te gebruiken. Hierdoor is de locatie van het lek redelijk eenvoudig te achterhalen. De lekkage bevindt zich dáár waar het meeste gas gemeten wordt. Gas heeft namelijk de eigenschap dat het de weg van de minste weerstand (en daardoor dus de kortste weg) neemt. Zoekt u een professioneel bedrijf om een lekkage in uw vloerverwarming te vinden en op te lossen? Neem dan contact met ons op via 040 222 0767