Skip to main content
  • Altijd snel ter plaatse
  • Speciaal voor spoedklussen
  • Deskundig en 24/7 bereikbaar
  • Altijd snel ter plaatse
  • Speciaal voor spoedklussen
  • Deskundig en 24/7 bereikbaar

Een daklekkage is voor huiseigenaren een vervelend iets. Dit is niet voor niets! Het opsporen van de bron van een daklekkage is namelijk vaak een lastige klus. Daarnaast is het erg lastig om de lekkage zelf te verhelpen. Om een ernstige en vaak blijvende waterschade tegen te gaan, is het sterk aan te raden om bij een daklekkage zo snel mogelijk Loodgieter Direct in te schakelen.
Loodgieter Direct helpt u bij het oplossen van uw daklekkage, door de bron voor u op te sporen en direct voor een passende oplossing te zorgen. In veel gevallen is het dichtbranden van de gaatjes en scheurtjes in uw dakbedekking voldoende, in andere gevallen dient uw dakbedekking (gedeeltelijk) vervangen te worden.

Oorzaken van een daklekkage

Er zijn verschillende oorzaken voor lekkages aan het dak. Sommige oorzaken zijn duidelijker te achterhalen dan anderen en daarom is het niet altijd even makkelijk om de oorzaak van een lek zelf te achterhalen. Vaak gaat het om dakbedekking die water doorlaat. Zowel bij een schuin dak of bij een plat dak kan de dakbedekking beschadigd raken. Ook deze beschadigingen kunnen meerdere oorzaken hebben, zoals ouderdom of stormschade. Behalve de dakbedekking kan ook een daklood of dakgoot voor lekkages zorgen. Een verstopte dakgoot bijvoorbeeld kan geen water meer kwijt. En een daklood moet soms vervangen worden of kan andere mankementen vertonen.

Gevolgen daklekkage

De gevolgen van een lek in uw dak beperken zich niet tot het aantreffen van en plas water. Juist een lekkage die niet zichtbaar is, kan voor heel wat ellende zorgen doordat deze niet tijdig wordt ontdekt. De schade die een klein lek kan veroorzaken aan een houten dakconstructie is net zo groot als de schade die een groter lek kan maken. Wanneer de dakconstructie zijn sterkte verliest door aantasting van schimmels moet er een heel nieuw dak worden geplaatst. Dit kost natuurlijk heel veel geld. Zowel op lange als korte termijn zorgt een lekkage voor overlast, kosten en reparatiewerkzaamheden. Hoe sneller het probleem wordt opgelost hoe minder groot de gevolgen voor het dak en de woning zijn.

Loodgieter Direct staat voor u klaar bij daklekkage

Loodgieter Direct is altijd snel beschikbaar voor alle werkzaamheden aan uw dak. Denk hierbij aan dakbedekking leggen, dakisolatie, daklekkage, dak vervangen, dakreparatie, dakonderhoud, dakgoot repareren, dakrenovatie én dakinspectie.

Bij een daklekkage gebruiken wij de beste materialen

Loodgieter Direct staat garant bij de klussen waarvoor u ons inschakelt voor een professionele uitvoering en natuurlijk de beste service. De materialen die wij gebruiken zijn van de beste kwaliteit en wij zorgen dat alles netjes afgewerkt is. Wilt u meer informatie. Dan kunt u ons altijd bellen via 040 222 07 67