Skip to main content
  • Altijd snel ter plaatse
  • Speciaal voor spoedklussen
  • Deskundig en 24/7 bereikbaar
  • Altijd snel ter plaatse
  • Speciaal voor spoedklussen
  • Deskundig en 24/7 bereikbaar

Niemand zit natuurlijk te wachten op een lekkage, maar toch komt het regelmatig voor. Wanneer u een dakkapel heeft, bestaat er ook hier een kans dat er zich een lekkage voordoet. Om een lekkage aan uw dakkapel te voorkomen is het belangrijk om te weten wat de meest voorkomende oorzaken zijn. Het is namelijk niet altijd mogelijk om een dakkapel te plaatsen met droog weer en u kunt de kapel ook niet altijd droog houden.

Oorzaken lekkage aan dakkapel

Soms zijn bepaalde delen van een dakkapel niet waterdicht op elkaar aangesloten. Denk hierbij aan kozijnen, dakbedekking of de pannenkap. Deze factoren kunnen een oorzaak zijn van een lekkage. Vaak kunt u niet met het blote oog zien waar het water vandaan komt, het kan uit allemaal verschillende kleine hoekjes en kieren komen. Daarom is het van belang om goed uit te zoeken waar het lek daadwerkelijk vandaan komt.

Dakkapel lekkage opsporen

Vaak is het moeilijk om zelf achter de oorzaak van de lekkage aan uw dakkapel te komen. Het is daarom verstandig om hiervoor Loodgieter Direct in te schakelen, die de oorzaak kan achterhalen. Als eerste doen wij een visuele inspectie. Hierbij wordt gekeken of er waterplekken te zien zijn op de muren, het plafond en bij de kozijnen. Zijn deze zichtbaar, dan is het nog niet bekend waar het lek zich exact bevindt. Om de exacte locatie op te sporen gebruiken we lekdetectietechnieken zoals o.a. een rookproef, thermografie of kleurstofdetectie. Met deze onderzoeken kunnen wij zien waar het water naar binnen dringt.

Lekkage dakkapel repareren

Wanneer het lek in uw dakkapel is gevonden, wordt er een kruisje op de exacte plek gezet waar het lek zich bevindt. Zo weet de monteur precies waar hij aan de slag kan gaan.
Twijfel nooit als u denkt dat u een lekkage heeft in uw dakkapel. Water kan namelijk veel schade aanrichten. Bent u er op tijd bij, dan voorkomt u vaak flinke reparatiekosten. Kies daarom voor een lekkage expert die snel een lek voor u kan opsporen. Neem gerust vrijblijvend contact op met Loodgieter Direct. Wij staan 24 uur per dag voor u klaar om lekkage in uw dakkapel op te lossen!
Bel ons direct via 040 222 0776