Skip to main content
 • Altijd snel ter plaatse
 • Speciaal voor spoedklussen
 • Deskundig en 24/7 bereikbaar
 • Altijd snel ter plaatse
 • Speciaal voor spoedklussen
 • Deskundig en 24/7 bereikbaar

Ondanks dat een plat dak tegenwoordig net zo goed tegen verschillende weersomstandigheden kan als een schuin dak, kan het voorkomen dat er een lekkage aan uw platte dak optreedt. Een daklekkage moet natuurlijk snel verholpen worden.

Daklekkage voorzorgsmaatregelen

Vocht op het plafond of aan de muren is vaak het eerste teken van een daklekkage. Doordat vocht ernstige schade kan aanbrengen aan uw dakconstructie, is het zaak om de lekkage aan uw dak zo spoedig mogelijk te verhelpen.
Hoewel het repareren van een plat dak niet moeilijk hoeft te zijn, is het opsporen van het lek vaak een minder eenvoudig.

Lekkage plat dak opsporen: 3 stappen

De meest voorkomende oorzaken van een lekkage aan een plat dak zijn: vocht en vorst tussen de naden van de dakbedekking, een verstopte dakgoot of een gescheurd daklood.
U doet er verstandig aan om je dak eerst op deze punten te controleren:

 1. Controleer de dakbedekking
  Controleer de naden en overlappingen van de dakbedekking: ziet u hier regenwater dat is blijven liggen? Zijn er openingen? Grote kans dat hier de lekkage is ontstaan.
 2. Controleer uw dakgoot
  Een dakgoot kan veel vuil verzamelen: takken, mos en algen. Als het afvoersysteem van uw dak daardoor verstopt raakt, probeert water een eigen weg te vinden. Vaak met een lekkage en een kapot afvoersysteem tot gevolg. Check daarom altijd uw dakgoot en regenpijpen.
 3. Controleer het daklood
  Op platte daken zien we veel daklood. Daklood wordt gebruikt om een waterdichte overgang te maken van het dak naar dakkapellen of schoorstenen. Ga na of het daklood goed aansluit op het dak en of er geen gaten of openingen zitten.

Naast deze veelvoorkomende oorzaken, kunnen ook aansluitingen met het dak van de buren of met een lichtkoepel voor een lekkage zorgen. Het is dus slim om alle aansluitingen van het platte dak te controleren.

Hulp nodig bij lekkage aan uw plat dak?

Heeft u de plek van de lekkage aan het platte dak opgespoord? Dek het dan af met een groot zeil om meer wateroverlast te voorkomen. Natuurlijk is het fijn wanneer u een daklekkage zelf kunt verhelpen. Hierbij is het wel belangrijk om te beseffen dat een reparatie met een pasta meestal een tijdelijke oplossing is. Vaak moet delen van het dakleer of rubbers vervangen worden.
Bij een lekkage aan een plat dak moet altijd de rest van het dak worden gecontroleerd. Een lekkage kan een signaal zijn dat uw dakbedekking niet goed is gemonteerd of niet meer goed beschermd is. Wij helpen u graag om de bron van de lekkage op te sporen en de lekkage direct te verhelpen.
Bel ons direct bij lekkage aan uw dak via 040 222 0767