Skip to main content
  • Altijd snel ter plaatse
  • Speciaal voor spoedklussen
  • Deskundig en 24/7 bereikbaar
  • Altijd snel ter plaatse
  • Speciaal voor spoedklussen
  • Deskundig en 24/7 bereikbaar

Een lekkage in een waterleiding is reden voor snel handelen. Wanneer u er niets aan een lekkage in een waterleiding laat doen zorgt dit voor veel schade. Een waterleiding is een zogenaamde drukhoudende leiding. Dit betekent dat er constante druk op staat. De lekkage is daarom ook constant. Alles rondom het lek raakt verzadigt met vocht, waardoor de exacte bron van de lekkage lastig is te lokaliseren.

Wat te doen bij lekkage aan een waterleiding?

Allereerst moet u zo snel mogelijk de hoofdkraan dicht zetten. Deze bevindt zich meestal in de meterkast. Door het dicht zetten van de hoofdkraan neemt de druk op de leiding af en stopt de lekkage. Uiteraard is dit slechts een tijdelijke oplossing en moet u zo snel mogelijk hulp inschakelen van een loodgieter. Loodgieter Direct is gespecialiseerd in het opsporen en verhelpen van lekkages aan waterleidingen.

Lekkage aan uw waterleiding opsporen

Lekkages aan waterleidingen kunnen vaak langere tijd onopgemerkt blijven, vooral in de badkamer. Een lekkage onder een betonvloer, of in een muur van de badkamer is met het blote oog niet op te sporen. Loodgieter Direct kan de lekkage opsporen met behulp van lekdetectie.
Dankzij verschillende technieken kunnen wij voor u de oorzaak van waterlekken en vochtproblemen opsporen. Warmtebeeld- of thermografie is één van die technieken. Met onze warmtebeeldcamera’s kunnen we nauwkeurig grotere oppervlaktes scannen. Kleurverschillen in het warmtebeeld zorgen ervoor dat wij het lek snel kunnen lokaliseren. Wij gebruiken uitsluitend de beste infraroodcamera’s op de markt en geven al onze technici een gedegen opleiding in het gebruik hiervan. Het grote voordeel is dat wij het lek snel kunnen traceren en zo min mogelijk hoeven te hakken of te breken. Vervolgens zullen wij de lekkage zo snel mogelijk verhelpen.
Heeft u lekkage aan uw waterleiding? Neem dan direct contact met ons op via 040 222 0767